מתכון

קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה

השילוב בין קישואים, נענע וקרפיון יוצר מנה קיצית ומרעננת, שמומלץ לאכול בטמפ' החדר

מרץ 2020
קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה עיזים של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה עיזים של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

מגישים לצד סלט קישואים עם גבינת פטה מפוררת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לסלט קישואים

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.

2

יוצרים 16 קציצות פחוסות בקוטר 5-4 ס"מ.

3

מחממים מעט שמן זית במחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד. הופכים אותן פעמיים במחבת. מעבירים לנייר סופג ומצננים לטמפ' החדר.

4

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הסלט ומגישים

5

מניחים פרוסות קישואים בתבנית, מושחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

6

אופים כ-7 דקות עד שהקישואים מתרככים אבל עדיין נשארים פריכים.

7

מערבבים את הקישואים עם קוביות פטה, נענע וקליפת לימון מגוררת.

8

מניחים בכל צלחת תלולית של סלט קישואים ומעליה 4-3 קציצות.