מתכון

קציצות תירס

אוגוסט 2020
קציצות תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
קציצות תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

קציצות תירס טרי ללא קמח, מתקתקות ואפויות שילדים אוהבים מאוד

אוכלים ביד, בתוך פיתה בטורטיית פטנט ביתית ואפשר כמובן גם בצלחת לארוחת צהריים שגרתית. כאן יש הזדמנות לפתח שיח על ירקות עונתיים, תנאי הגידול של התירס בקיץ והצורך שלו בחום. קילוף וגילוח קלחי תירס מפליאים את הילדים שלא תמיד מקשרים בין גרגרי התירס מקופסה לירק הטרי.

למתכון הטורטיות בטטה ותירס – לחצו כאן

למתכון מיונז קשיו – לחצו כאן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מגלחים גרעיני תירס מהקלחים בעזרת סכין חדה, טוחנים 3/4 מכמות התירס במעבד מזון ב־ 2־ 3 פולסים.

2

מחממים שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים בצל ומזהיבים מעל להבה בינונית 3־ 4 דקות. מוסיפים את גרעיני התירס הטחונים והשלמים ומבשלים תוך ערבוב 3־ 4 דקות. מוסיפים זוקיני, תרד, מלח ופלפל שחור, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון ל־ 10 דקות.

3

מוסיפים לירקות זרעי פשתן, שיבולת שועל, אבקת אפייה, מים וממרח שקדים, מערבבים ומניחים במקרר ל־ 10 דקות.

4

מחממים תנור ל־ 220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בשמן זית.

5

יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בידיים רטובות, מניחים את הקציצות בתבנית ואופים 15 דקות עד שהקציצות מזהיבות והופכות פריכות. מגישים לצד מיונז קשיו, טורטיות וירקות חתוכים.