מתכון

טורטייה בטטה ותירס

הבטטה מעניקה לטורטייה מתיקות וצבע והופכת אותה לעוד יותר אטרקטיבית עבור הילדים

33,754 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
טורטייה בטטה ותירס  של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: my outdoors
טורטייה בטטה ותירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: my outdoors

במקסיקו מרדדים את הבצק בעזרת מכשיר מיוחד, כאן אפשר לעבוד עם הידיים, רק צריך להצטייד בשני שקפים עבים מחנות יצירה. אל תחששו, הכנת טורטיות בבית זה עניין ממש קל והיא משלבת גם ציור, גזירה והרבה עבודת כוח עם הידיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים עליו מלח גס. מניחים בטטה בתבנית ואופים 20 דקות לריכוך, מוציאים מהתנור ומצננים.

2

מקלפים ומועכים את בשר הבטטות בקערה רחבה, מוסיפים קמח תירס ומעבדים לבצק רך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים שעה למנוחה מחוץ למקרר.

3

מוציאים את הבצק מהניילון, לשים על משטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל־12 חלקים, מגלגלים לכדורים ומכסים במגבת.

4

מסמנים 2 עיגולים בקוטר12-10 ס"מ על שקף וגוזרים לפי הסימון. מפזרים מעט קמח תירס על עיגולי השקף. מניחים במרכז כל שקף עיגול בצק מועכים מעט, מכסים בעוד שקף ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטר השקף.

5

מלהיטים מחבת ברזל ומניחים בתוכה אחת מהטורטיות, קולים דקה, הופכים ומטגנים דקה מהצד השני. עורמים את הטורטיות זו על גבי זו ומכסים במגבת בין קליית טורטייה אחת לשנייה.