מתכון

קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט־מסקרפונה ותבלינים

עוגה יפיפיה, מפנקת וביתית והכי חשוב - קלה במיוחד להכנה, המורכבת מפירורי בצק פריך עשיר, פירות העונה וקרם יוגורט

קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט-מסקרפונה ותבלינים של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה
קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט-מסקרפונה ותבלינים של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה

קלות ההכנה נעוצה בעובדה כי הבצק עובר ערבוב מהיר בלבד לפני האפייה ומתגבש בתנור לפירורים פריכים בזכות החמאה שבו. טבעונים, שימו לב: ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס לגרסה שבעיני מגי היא אפילו טעימה יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב יוגורט־מסקרפונה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

מכינים את הקראמבל

2

מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, סולת וקינמון בעזרת הידיים רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד.

3

מעבירים שני שלישים מתערובת הסולת לתבנית, מניחים מעל פירות ומהדקים. מכסים ביתרת תערובת הסולת. יוצקים מעל חמאה מומסת ומפזרים שבבי קוקוס.

4

אופים שעה ורבע עד שהפירות רכים והמיץ שלהם מבעבע בדפנות.

מכינים רוטב יוגורט-מסקרפונה

5

מקציפים שמנת מתוקה כ־30 שניות עד שהיא מתייצבת מעט. מוסיפים יוגורט, מסקרפונה, תבלינים ואבקת סוכר ומערבבים. שומרים בקירור.

6

כשהעוגה מוכנה מצננים אותה מעט ומגישים עם רוטב היוגורט.