מתכון

קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט־מסקרפונה ותבלינים

11 דירוגים
קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט-מסקרפונה ותבלינים של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה
קראמבל סולת ופירות עם קרם יוגורט-מסקרפונה ותבלינים של תולי ומגי (פיינגולד) ביבי. צילום: דניאל לילה

עוגה יפיפיה, מפנקת וביתית והכי חשוב - קלה במיוחד להכנה, המורכבת מפירורי בצק פריך עשיר, פירות העונה וקרם יוגורט

קלות ההכנה נעוצה בעובדה כי הבצק עובר ערבוב מהיר בלבד לפני האפייה ומתגבש בתנור לפירורים פריכים בזכות החמאה שבו. טבעונים, שימו לב: ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס לגרסה שבעיני מגי היא אפילו טעימה יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב יוגורט־מסקרפונה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

מכינים את הקראמבל

2

מערבבים קמח, שיבולת שועל, סוכר, סולת וקינמון בעזרת הידיים רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד.

3

מעבירים שני שלישים מתערובת הסולת לתבנית, מניחים מעל פירות ומהדקים. מכסים ביתרת תערובת הסולת. יוצקים מעל חמאה מומסת ומפזרים שבבי קוקוס.

4

אופים שעה ורבע עד שהפירות רכים והמיץ שלהם מבעבע בדפנות.

מכינים רוטב יוגורט-מסקרפונה

5

מקציפים שמנת מתוקה כ־30 שניות עד שהיא מתייצבת מעט. מוסיפים יוגורט, מסקרפונה, תבלינים ואבקת סוכר ומערבבים. שומרים בקירור.

6

כשהעוגה מוכנה מצננים אותה מעט ומגישים עם רוטב היוגורט.