מתכון

קראנץ לוטוס עשיר

קראנץ לוטוס עשיר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קראנץ לוטוס עשיר. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

יחד עם הקונדיטורית דורון דרומי וצנצנת גדולה של שמן קוקוס היא יצאה לכבוש את עולם הקינוחים הטבעוניים, שם גילתה שלל חומרי גלם וקשת של טעמים

יש רק דבר אחד שיכול להפחיד את מיכל בוטון – שיקחו ממנה את הביצים, החמאה והשמנת. יחד עם הקונדיטורית דורון דרומי וצנצנת גדולה של שמן קוקוס היא יצאה לכבוש את עולם הקינוחים הטבעוניים, שם גילתה שלל חומרי גלם וקשת של טעמים ומרקמים, השמורים רק למי שמוכן לפתוח את הראש.

דורון: "תופתעו לגלות כמה טעמים עדינים נחשפים ברגע שמוותרים על החמאה בבצק. הבצק הזה הוא פחות אלסטי ויותר רך מאשר בצק שמרים רגיל, אז אל תפחדו לקמח בנדיבות את משטח העבודה."

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לזיגוג:

למלית:

לזיגוג:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

לשים במהירות בינונית את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-8 דקות לקבלת בצק רך.

2

יוצרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים שוב:

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 30×35 ס"מ ועובי 3 מ"מ.

4

מחממים צנצנת לוטוס 10-5 שניות במיקרוגל כדי שיהיה נוח למרוח את הממרח. מורחים בעדינות בשכבה אחידה על הבצק ומגלגלים לגליל מהודק. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חד ומלפפים את שני חצאי הבצק לצורת בורג.

5

מניחים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

אופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה ואפויה גם בחלקה הפנימי.

מזגגים את העוגה:

8

בזמן שהעוגה בתנור מביאים סילאן ומים לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.

9

כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ החם.