מתכון

קראנץ שמרים כרוך עם הרינג, צ'ילי ובצל סגול

נובמבר 2019
2 דירוגים
  • קראנץ שמרים כרוך עם הרינג, צ'ילי ובצל סגול. צילום: דניאל לילה
    קראנץ שמרים כרוך עם הרינג, צ'ילי ובצל סגול. צילום: דניאל לילה
  • קראנץ שמרים כרוך עם הרינג, צ'ילי ובצל סגול. צילום: דניאל לילה
    קראנץ שמרים כרוך עם הרינג, צ'ילי ובצל סגול. צילום: דניאל לילה

גם אם זה נשמע לכם פולני נורא ומוזר באופן קיצוני, תופתעו מהשילוב הקטלני בין ההרינג לחמאה הנוטפת מדפי הבצק הזה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק שמרים כרוך

למלית

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, מלח, 150 גרם חמאה, רוויון, קרם פרש ומים ולשים היטב כ-8 דקות עד שנוצר בצק אחיד ורך אך לא רך מדי.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים ממנו כדור. מכסים במגבת ומניחים ל-15 דקות.

משלבים את החמאה בבצק

3

מוציאים את החמאה מהמקרר, מניחים אותה על נייר אפייה ומכסים בעוד נייר. מכים עליה בעזרת מערוך כדי לרכך אותה מעט. מרדדים את החמאה לצורת מלבן בגודל 30×40 ס"מ (משתדלים להביא אותה לרמת רכּוּת דומה לזו של הבצק כדי שיתמזגו יפה יחד).

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 60X35 ס"מ ועובי 1 ס"מ. מניחים את מלבן החמאה על הצד הימני של מלבן הבצק, כך שיכסה כ-2/3 ממנו. מקפלים את השליש השמאלי מעל השליש האמצעי ואת השליש הימני מעל הכל לסגירה. מהדקים את הדפנות כדי שהחמאה לא תברח החוצה.

מקפלים את הבצק כמה פעמים

5

מכים על מלבן הבצק במערוך כדי לפזר בתוכו את החמאה. מרדדים את המעטפה שקיבלנו למלבן בעובי 1/2 1 ס"מ. מקפלים את השליש הימני על השליש המרכזי ואת השליש השמאלי מעל הכל לסגירה (לצורת מעטפה). עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

6

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בעובי 1 ס"מ. מקפלים את צד ימין ואת צד שמאל למרכז המלבן, כך שייפגשו באמצע (כמו ספר תורה). כעת מקפלים לשניים כמו שסוגרים ספר. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

7

חוזרים שוב על הקיפול ל-3 (מעטפה) ומעבירים למקרר לשעה.

8

חוזרים שוב על הקיפול ל-4 (ספר). כעת קיפולי הבצק מוכנים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך הלילה.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

9

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 4-3 מ"מ ומורחים על כל חלק שליש מכמות קרם הפרש. מפזרים מעל שליש מכמות ההרינג, הבצל, הצ'ילי והסומאק ומגלגלים לרולדות הדוקות.

10

חוצים כל רולדה לאורכה בעזרת קלף מתכת או סכין חדה ויוצרים מ- 2 החצאים צורת בורג. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

11

מחממים תנור ל-180 מעלות.

12

מורחים את פני העוגות בעדינות בקרם פרש או בשמנת מתוקה.

13

אופים כ-35-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות בצורה יפה ואפויות גם בחלקן הפנימי.

14

מצננים מעט, מגישים עם וודקה וסובלים בשקט.