מתכון

קרואסון חם עם גבינות ופירות

יולי 2019
2 דירוגים
קרואסון חם עם גבינות ופירות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קרואסון חם עם גבינות ופירות. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כריך טעים ופריך עם גבינות פיקנטיות, שמשתלבות נפלא עם המתיקות של הקרואסון והפירות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים חרדל ודבש בקערית ומורחים כפית על שני צידי הקרואסון. ממלאים בגבינות, פירות ושקדים או אגוזים וסוגרים. מניחים בתבנית.

3

אופים 8-5 דקות או עד שהגבינה נמסה. מגישים חם.

גיוונים:

  1. מחליפים את האגס באפרסמון, בתותים או בתאנים — הכל תלוי בעונה ובחשק.
  2. מחליפים את הקרואסון בבריוש או בחלה מתוקה.

המרכיב הסודי: גבינות כחולות

גבינות כחולות משתדכות לפירות טריים ומיובשים או לריבות בצורה שמחמיאה לכל הטעמים באופן הדדי — הפיקנטיות של הגבינות מאזנת ומשלימה את מתיקות הפרי. זה עובד במיוחד בכריכים חמים מכיוון שהטעמים מועצמים בחום.

מאחסנים במקרר ועוטפים את הגבינות בנייר שעווה ובשקית ניילון לא אטומה, כדי שימשיכו לנשום. עוטפים כל גבינה בנפרד כדי שהטעמים לא יתערבבו.

רוקפור, דנאבלו, בלו סטילטון, וגורגונזולה יתאימו לסלטים על בסיס עלים ירוקים (עם תוספת פרי כמובן).

בוואריין בלו, קמבוזולה וברס בלו יתאימו יותר לכריכים בשל מרקמן הקרמי.
ועוד טיפ: אם רוצים להדגיש עוד יותר את טעם הפירות בסלטים או בכריכים, מומלץ לקצוץ ולהוסיף מעט צ'ילי טרי.