מתכון

קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן

אוגוסט 2019
1 דירוגים
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
קרם גבינת המאירי ותאנים מזוגגות בזעפרן של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

קינוח מלוח־מתוק ועשיר. אני אוהבת להגיש אותו בצלחת מרכזית, זה מקל על החיים וגם סקסי יותר, אפשר גם בכוסות אישיות

התאנים מזוגגות בסירופ זעפרן בגוון כתום יפהפה, אל תיבהלו מכמויות הסוכר – ממש מעט ממנו מגיע בסוף לצלחת. דגש חשוב: אל תתפתו להוסיף עוד מים לסירופ כי התאנים מגירות הרבה נוזלים. אפשר להכין את התאנים המזוגגות עד שבוע מראש ולשמור במקרר, ואת הקרם יש להכין בבוקר הארוחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתאנים בסירופ זעפרן

לקרם

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים תאנים בסירופ

1

מבשלים את חומרי הסירופ למעט התאנים כ־10 דקות לקבלת סירופ סמיך. דוקרים את התאנים בקיסם ומוסיפים לסירופ, מבשלים על אש קטנה שעה עד שהתאנים משחימות ומצטמקות מעט.

מכינים קרם

2

מקציפים שמנת לקצפת יציבה ומוסיפים גבינת המאירי, מערבלים במהירות בינונית נמוכה עד שהגבינה מתפרקת בתוך הקצפת. עוצרים ומקפלים פנימה את היוגורט לאיחוד. מניחים את הקרם בצלחת הגשה, מניחים מעל את התאנים ויוצקים מעט מהסירופ.