מתכון

קרמבו אוריאו

ממתק החורף הכי ישראלי בגרסה מעודנת ומושקעת. בטעם מוקה או וניל? זו כבר החלטה שלכם

אוקטובר 2021
קרמבו אוריאו. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
קרמבו אוריאו. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הקרמבואים

1

מפזרים ג'לטין על פני המים ומשהים 10 דקות.

2

מחממים את התערובת על בן מארי או במיקרו ומערבבים עד לקבלת נוזל צלול.

3

מחממים חלבונים וסוכר על בן מארי תוך כדי ערבוב כ-3 דקות או עד להמסת הסוכר.

4

מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר ומקציפים. תוך כדי הפעולה מוסיפים את הג'לטין המומס וממשיכים להקציף עד שהתערובת קרה והקצף יציב.

5

מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על כל עוגייה תלולית של קרם.

6

מקפיאים כשעה להתמצקות והתייצבות.

מצפים ומקפיאים

7

ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי. טובלים את הקרמבו לציפוי מלא ומניחים במקפיא בכלי סגור לשעה לפחות או עד ההגשה. אפשר לשמור אפילו חודשיים.

גיוונים:
· לקרמבו מוקה: ממיסים כפית קפה נמס ב-2 כפות מים חמים ומוסיפים לקצף החלבונים יחד עם הג'לטין.

· לקרמבו טראפל שוקולד תפוז: מוסיפים כף ליקר תפוז ו/או קליפת תפוז מגוררת לשוקולד המומס לציפוי.