החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס
למלית
לציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הקרמבואים
1
מפזרים ג'לטין על פני המים ומשהים 10 דקות.
2
מחממים את התערובת על בן מארי או במיקרו ומערבבים עד לקבלת נוזל צלול.
3
מחממים חלבונים וסוכר על בן מארי תוך כדי ערבוב כ-3 דקות או עד להמסת הסוכר.
4
מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר ומקציפים. תוך כדי הפעולה מוסיפים את הג'לטין המומס וממשיכים להקציף עד שהתערובת קרה והקצף יציב.
5
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים על כל עוגייה תלולית של קרם.
6
מקפיאים כשעה להתמצקות והתייצבות.
מצפים ומקפיאים
7
ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי. טובלים את הקרמבו לציפוי מלא ומניחים במקפיא בכלי סגור לשעה לפחות או עד ההגשה. אפשר לשמור אפילו חודשיים.
גיוונים:
· לקרמבו מוקה: ממיסים כפית קפה נמס ב-2 כפות מים חמים ומוסיפים לקצף החלבונים יחד עם הג'לטין.
· לקרמבו טראפל שוקולד תפוז: מוסיפים כף ליקר תפוז ו/או קליפת תפוז מגוררת לשוקולד המומס לציפוי.