מתכון

קרפים מקמח מצה

מרץ 2020
4 דירוגים
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

הפתיע אותי לגלות שקמח המצה לא משנה את המרקם הנימוח ואת הגמישות של הקרפים

אפשר לקפל ולגלגל אותם באותה קלות ואין שום הבדל בטעם. כאן הכנתי בננות מקורמלות מלאתי את הקרפים וקיפלתי לריבועים אבל אפשר לוותר על הבננות ולמלא את הקרפים בתותים טריים, ריבה, חמאת בוטנים או כל מלית שאוהבים ואז לגלגל אותם ממש כמו בלינצ'ס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילת הקרפים

לטיגון

לבננות מקורמלות

למילוי (בוחרים מה שאוהבים)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל מוצרי הבלילה בקערה רחבה בעזרת מטרפה - או אם יש לכם מעבדים בבלנדר לעיסה חלקה (עדיף).

2

ממיסים 5 גרם חמאה ומפזרים על תחתית מחבת מונע הדבקה במברשת. חממים מעט חמאה במחבת קטנה. כשהמחבת חמה והחמאה נמסה יוצקים חצי למחבת מצקת (בערך 3 כפות) מהבלילה. מניעים את המחבת בתנועות מעגליות כדי לפזר את הבלילה על התחתית בצורה אחידה. מטגנים דקה עד שבועות קטנות מופיעות על פני הקרפ. הופכים, מטגנים חצי דקה ומעבירים לצלחת הגשה. מטגנים כך את יתר הקרפים - בין קרפ לקרפ משמנים את המחבת במעט חמאה.

מכינים בבנות מקורמלות

3

מניחים סוכר במחבת יבשה וממיסים אותו בלי לגעת בסוכר - מערבבים על ידי נענוע המחבת עד שהוא מתקרמל וצבעו הופך לענברי. מוסיפים פרוסות בננות ומקרמלים כדקה עד שהן נעטפות היטב ברוטב הקרמל. מוסיפים שמנת וממשיכים לבשל עוד כמה שניות עד שהרוטב מתחבר והופך לקרם טופי.

4

מגישים את הקרפים לצד התוספות וכל אחד ממלא אותם ומוסיף להם את מה שהוא אוהב.