מתכון

קרפצ'ו תמרים ודג ים

מנה מסוג הראשונות שגונבות את ההצגה

6,778 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
קרפצ'ו תמרים ודג ים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
קרפצ'ו תמרים ודג ים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

המנה הזאת היא מסוג הראשונות שגונבות את ההצגה: חוץ מזה שהיא יפהפייה, בכל ביס יש שכבה דקיקה של תמרים מלוחים, רעננות של עשבי תיבול, נתחי דג טרי שנכבשים קלות במיץ לימון וקיק כיפי של צ'ילי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מציירים על נייר אפייה עיגול בקוטר 22 ס"מ וממלאים אותו בתמרים משוטחים המונחים בצפיפות זה לצד זה. מניחים מעל ניילון נצמד או נייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה דקיק. מקפיאים במשך חצי שעה לפחות.

2

מניחים את כל העלים בקערה עם מי קרח ל־7־10 דקות ומייבשים אותם.

3

מניחים דג בקערה, מוסיפים את העלים, בצל, שמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וצ'ילי ומערבבים.

4

עורמים את תערובת הדג על קרפצ'ו התמרים, מפזרים שומשום ומגישים.