מתכון

קרפ טאטין

יולי 2019
4 דירוגים
קרפ טאטין של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן
קרפ טאטין של שף יונתן בודק. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: אינה גוטמן

השף יונתן בודק מקרפרי ברטון מלמד אתכם להכין קרפים מושלמים, ובמה למלא אותם כדי שיהפכו לכוכבים של שולחן החג

בלילת הבסיס לקרפים מלוחים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוחים מבושלים

לקרמל מלוח

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים המבושלים

1

מבשלים בסיר את כל המרכיבים עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים.

מכינים את הקרמל המלוח

2

מבשלים בסיר על אש נמוכה את הסוכר עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים היטב בזהירות רבה. מוסיפים את השמנת ומצמצמים במשך 10 דקות על אש בינונית. מצננים.

מרכיבים את הקרפים

3

מקפלים כל קרפ לחצי, מורחים שכבה דקה של שמנת, מפזרים 2 כפות של התפוחים המבושלים, מזלפים את הקרמל המלוח ואת שקדים ומקפלים שוב לחצי.