את הקרפ הזה מכינים כשהחביתה דבוקה אליו כשכבה נוספת, פורסים לעיגולים ומשדכים לאיזשהו רוטב: סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק ואפילו קטשופ אם רוצים.
מגלגלים את הקרפים כשהם חמים. אפשר לתת להם להתקרר קצת כדי לא לקבל כווייה, אבל לא לחכות יותר מידי זמן. הקרפ הראשון בדרך כלל לא יוצא חתיך, וזה בסדר – אפשר לנשנש אותו בזמן שמכינים את היתר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
מכינים את בלילת הקרפ
לתערובת הביצה
אופן ההכנה
מכינים את בלילת הקרפ
1
מערבבים קמח, קורנפלור ומעט מלח בקערה, מוסיפים מים ומערבבים לתערובת דלילה וחלקה, מניחים למנוחה של כ-10 דקות.
מכינים את תערובת הביצים
2
טורפים ביצה עם כמה טיפות שמן שומשום, מלח, כפית מים ובצל ירוק.
מכינים את הקרפ
3
מחממים מחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ על להבה בינונית ומשמנים קלות.
4
מערבבים שוב את תערובת הקרפ, היא קצת נפרדת במהלך ההשהייה.
5
לוקחים כמות של בערך חצי כוס מהבלילה ושופכים למחבת תוך כדי סיבוב ונענוע המחבת עד שהבלילה מכסה את התחתית בשכבה דקה ואחידה. מטגנים עד שפני הקרפ יבשים והצדדים נפרדים בקלות מהמחבת. הופכים את הקרפ בזהירות.
6
שופכים את הביצה על הקרפ ומפזרים אותה בעזרת תרווד על כל שטח הקרפ. רצוי לא לתת לביצה לנזול מעבר לצידי הקרפ. ממשיכים לבשל עד שהביצה עשויה כמעט לגמרי. הופכים את הקרפ (כשצד הביצה כלפי מטה) ומטגנים עוד חצי דקה.
7
מוציאים לצלחת כשהביצה כלפי מעלה ומגלגלים לגלילה הדוקה. חותכים למקטעים ברוחב 2-3 ס"מ ומגישים חם עם רוטב לבחירתכם (סויה, טריאקי, הויסין, צ'ילי מתוק, קטשופ)
גיוונים:
- אפשר להחליף את הבצל במה שאוהבים: שבבי בצל מטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, עירית, פסטרמה, גבינה צהובה מגוררת.
- אפשר להוסיף מילוי לביצה לפני הגלגול: רצועות ירקות, נבטים, פטריות, גבינות, נקניקים, סלמון מעושן. מה שתבחרו.
- אפשר במקום חביתה לעשות קרפ ביצת עין. פשוט שוברים ביצה ישירות על הקרפ, מפוצצים קצת את החלמון, מפזרים על הקרפ וממשיכים בהכנה כרגיל.