מתכון

קרקר חומוס וזרעים

קרקרים פריכים, נטולי גלוטן, מלאים בזרעים טובים, מעולים כנשנוש בריא, לצד שתייה, כחלק משולחן מנות ראשונות ועוד

108,583 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
קרקר חומוס וזרעים של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
קרקר חומוס וזרעים של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

המרקם של הקרקרים מספיק יציב בשביל שהם יוכלו להפוך למצע לסלטים, דגים נאים מתובלים, או מעין כריכים. אצלנו הכי אוהבים אותם עם אבוקדו מעל וירקות בצד, כארוחת ערב.

הכנה מראש והקפאה: הקרקרים נשמרים עד שבועיים מחוץ למקרר. אם הם צוברים לחות פשוט מייבשים בתנור על 150 מעלות כ־10 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל־15־20 דקות למנוחה.

3

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. משמנים נייר אפייה בשמן זית ומרדדים עליו אחד מחלקי הבצק ליריעה דקה - משאירים בשולי הנייר 2 ס"מ חשופים. אוחזים בשולי הנייר ומעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק. אם רוצים, מסמנים סימני חיתוך לקרקרים בגודל הרצוי - אני מעדיפה לשבור אותם לשברים גדולים בתום האפייה.

4

מעבירים את התבניות לתנור ואופים 15־20 דקות עד שהקרקרים מזהיבים ומתייבשים.