מתכון

קרקר כמון ותימין

קרקרים ביתיים פשוטים להכנה, שאפשר לשחק בהם עם התוספות והתבלינים

פברואר 2020
קרקר כמון ותימין של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב
קרקר כמון ותימין של מיכל בוטון ועדינה זוסמן. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב

קרקרים ביתיים הם קרקע פורייה ליצירתיות; אפשר לשחק עם התבלינים שמוסיפים ועם הצורה שלהם. כאן למשל יש תוספת של אנשובי כבושים כבושים שמוסיפים שומניות, מליחות וטעם אוממי נפלא. אפשר לוותר על האנשובי ולהוסיף שמן זית באותה כמות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. חותכים חמאה לקוביות קטנות ומחזירים למקרר ל־10 דקות.

2

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים עם האצבעות עד שמתקבל מרקם פירורי (אפשר להעביר את החומרים למעבד מזון ולטחון בפולסים). מוסיפים יוגורט, אנשובי, תימין וזרעי כמון ומערבבים רק עד לאיחוד.

3

אוספים את הבצק לכדור ומחלקים אותו ל־2 חלקים. מניחים כל חתיכה במרכז נייר אפייה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ עם מערוך מקומח.

4

מעבירים לתבנית ובעזרת גלגלת או סכין פורסים את הבצק לריבועים בגודל 5 ס”מ או לכל צורה אחרת.

5

אופים כ־10 דקות עד שהקרקרים זהובים ופריכים. מוציאים מהתנור ומצננים. שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.