מתכון

קרקר סלק

הקרקר המקורי (והסגול) ביותר בסביבה

יוני 2019
קרקר סלק של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק
קרקר סלק של עופר גל. צילום: אייל קרן. סטיילינג: נועה קנריק

ממתינים בין שעתיים ללילה שלם בין הכנת הבצק לאפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

שוטפים ומבשלים את הסלק עד שהוא רך. מקררים, מקלפים ומרסקים אותו במעבד מזון עד קבלת מחית חלקה.

2

מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים לבצק חלק. נותנים לבצק לנוח לפחות שעתיים, אפשר גם לילה שלם.

3

חותכים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים, משטחים על תבנית, ובעזרת גלגלת חיתוך חותכים למשולשים, לא בהכרח שווים.

4

אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-20 דקות עד שהקרקרים מתייבשים ומתייצבים.