מתכון

רביולי יהודיים

אוגוסט 2019
1 דירוגים
רביולי יהודיים של שף תומר טל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
רביולי יהודיים של שף תומר טל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

את המלית למדתי להכין מאלי לנדאו, שגם פתח לי דלת להיכרות עם המטבח האשכנזי

הטמנתי אותה בכל מיני בצקים (הניסיון למלא סמבוסק היה קצת ביזארי), ולבסוף הבצק הרבוך, המשמש לפעמים להכנת קרפלעך, התגלה כמעטפת מושלמת."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק רבוך

1

מביאים לרתיחה מים ושמן זית בסיר גדול. מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומלח ומערבבים עם כף עץ כ- 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד שנפרד מהדפנות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומאדים כ- 10 דקות תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים והבצק הופך יבש. מצננים.

2

שמים את הבצק הרבוך, יתרת הקמח וביצים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 45 דקות.

מכינים את המלית

3

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

4

מרפדים תבנית בשכבה אחידה של מלח גס בעובי כ- 1 ס"מ ומניחים עליה תפוחי אדמה.

5

אופים 30 דקות, הופכים ואופים עוד 30 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.

6

חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תוכנם לקערה (נפטרים מהקליפות). מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מקפידים לא למעוך את התערובת במהלך הערבוב כדי שהמרקם יישאר מעט גס.

ממלאים את הרביולי

7

מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים ומעבירים כל חלק במכונת פסטה על המספרים 1 ו- 3 ופעמיים על 5.

8

מכינים קערית עם מים ומברשת סיליקון. חותכים את יריעות הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ, מניחים 2 כפות מלית במרכז כל ריבוע ומברישים במים את שולי הריבוע. מקפלים למשולש ומהדקים את השוליים לאיטום.

מבשלים ומגישים

9

מרפדים צלחת הגשה בעגבניות מגוררות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

10

מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים 3 דקות עד שהם צפים. אם הסיר לא גדול דיו, מבשלים בכמה מחזורים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת ההגשה. מפזרים עלי שמיר.