מתכון

רוטב קרמל מלוח

יולי 2019
2 דירוגים
רוטב קרמל מלוח. צילום: shutterstock
רוטב קרמל מלוח. צילום: shutterstock

הרוטב הזה הוא הברקה: ממש מעט ממנו ישדרג פלאים מאפינס ועוגות בחושות או בראוניז ואפילו סתם גלידת וניל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

2

בינתיים ממיסים סוכר במחבת רחבה על להבה בינונית-נמוכה בלי לערבב עד שהסוכר הופך לנוזל בצבע ענברי ובועיות קטנות מכסות את שטח המחבת. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרמל.

3

מוסיפים למחבת את השמנת הרותחת בזהירות, בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.

4

מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. שומרים עד חודש במקרר. לפני השימוש מחממים כמה שניות במיקרוגל לריכוך.