מתכון

רולדת קרם וניל ופירות קיץ

יוני 2017
רולדת קרם וניל ופירות קיץ. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
רולדת קרם וניל ופירות קיץ. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גיוון:

  • רולדת קרם וניל ופירות חורף- במקום פירות קיץ משתמשים בתותים, אפרסמון וקיווי.
  • רולדת מוקה- מחליפים 2 כפות קמח ב2 כפות אבקת קקאו. מוותרים על הפירות במלית ומקציפים את השמנת יחד עם כפית קפה נמס.

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת הטורט:

למלית:

לקישוט:

לשכבת הטורט:

למלית:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בגודל 42x34 בנייר אפייה.

מכינים את שכבת הטורט:

2

מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר כ-7 דקות במהירות בינונית לקצף תפוח ובהיר. מקפלים קמח, אבקת אפייה ומלח בעזרת מרית ולבסוף את השמן.

3

יוצקים לתבנית ומחליקים.

4

אופים כ-7 דקות עד הזהבה ומצננים היטב.

מכינים את המלית ומרכיבים את הרולדה:

5

 מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה.

6

מנתקים את שכבת הטורט מנייר האפייה והופכים לצד השני, כך שהצד העליון של הטורט מונח כעת על גבי נייר האפייה. מורחים את הקצפת על גבי הטורט ומפזרים קוביות פירות. עושים מעין מכפלת קטנה בצלע האורכית הקרובה אליכם בעזרת הידיים ומגלגלים עם נייר האפייה לקבלת רולדה. זורים אבקת סוכר.

7

מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים.