מתכון

רול לוקוס בטמפורה

רול סושי של הסושי-מאסטר יאמה סאן, קל להכנה, מרשים וטעים

דצמבר 2018
רול לוקוס בטמפורה של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב
רול לוקוס בטמפורה של שף יאמה סאן. צילום וסטיילינג: דרור עינב

אחרי סידור הרול, מניחים לכל אורכו פרוסות אבוקדו דקות ומהדקים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג

לרול

להגשה

אופן ההכנה

לדג

1

חותכים את הדג לרצועות וטובלים בבלילת הטמפורה עד לציפוי מכל הצדדים.

לרול

2

מניחים אצת סושי על מחצלת לגלגול ועליה משטחים את האורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה. מהדקים היטב. הופכים את האצה כך שהאורז יפנה כלפי מטה.

3

מורחים ספייסי מיונז על האצה. מניחים מעל את רצועות הלוקוס בטמפורה ואת רצועות המלפפון במרכז האצה. מגלגלים לרול.

4

מסדרים על הרול לכל אורכו פרוסות אבוקדו דקות ומהדקים.

5

פורסים את הרול ל-6-8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, ווסאבי, וג'ינג'ר כבוש.