מתכון

רושטי ביצה עלומה

במקום לחם, בריוש או קרואסון - כאן מניחים ביצים עלומות על לביבת רושטי גדולה ופריכה

3,181 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
רושטי ביצה עלומה של שף איילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו
רושטי ביצה עלומה של שף איילון עמיר. צילום: אנטולי מיכאלו

השילוב בין הפחמימה לחלמון המתפרץ מהביצה עובד מצוין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים רושטי

1

מגררים את תפוחי האדמה גס בפומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מלהיטים מחבת שמתאימה גם לתנור על להבה גבוהה, מוסיפים חמאה מזוקקת ומכסים את המחבת בשכבה של מחצית מכמות תפוחי האדמה כל פעם (עובדים בשני סבבים או עם שתי מחבתות בו-זמנית).

4

כשהצד התחתון שחום מעבירים את המחבת לתנור לכ-5 דקות. מחזירים את המחבת ללהבה, הופכים את הרושטי ומטגנים את הצד השני. תוך כדי טיגון מוסיפים חמאה מזוקקת בהדרגה. כשהצד השני שחום מעבירים את הרושטי שוב לתנור לכ-5 דקות.

5

מעבירים את הרושטי לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים

6

מניחים כל רושטי בצלחת הגשה ומניחים עליו 2 ביצים עלומות. מוזגים על כל מנה כף ציר בקר.