מתכון

ריזוטו אפוי של דלעת ופטריות פורצ’יני

ריזוטו פטריות ודלעת עתיר פטנטים, כזה שלא מערבבים וגם שאפשר להכין את רובו מראש ולתת לו רק בישול קצר לפני ההגשה

אוגוסט 2017
ריזוטו אפוי של דלעת ופטריות פורצ'יני
ריזוטו אפוי של דלעת ופטריות פורצ'יני

יש כאן פטנט משולש: המים הרותחים שבהם הושרו הפטריות המיובשות משמשים כתחליף לציר. אין צורך בערבוב מייגע ליד הכיריים כמו בהכנת הריזוטו הקלאסי ובנוסף אפשר להתחיל עם בישול כל המרכיבים על הכיריים מראש, לכבות את האש ולהמשיך את האפייה בתנור ממש בסמוך להגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים.

3

מחממים סיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים בצל, שום ותימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.

4

מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים יין לבן ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהיין מצטמצם.

5

מוסיפים את הפטריות עם מי ההשריה לאורז יחד עם דלעת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.

6

אופים 30 דקות עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (רך בחוץ ועדיין מעט נגיס במרכז הגרגיר). בתחתית הסיר ייוותרו נוזלים וזה בסדר — הם ייספגו באורז תוך כדי ערבוב.

7

מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים. משהים לדקה-שתיים כדי שהטעמים יתמזגו.

לגרסת פרווה: מוותרים על החמאה והפרמזן ומוסיפים 2 כפות שמן זית ארומטי לפני ההגשה.