מתכון

ריזוטו ערמונים, אגוזים וכרשה

מתכון לריזוטו איטלקי על בסיס שמנת וערמונים, ובסוף תוכלו גם למצוא את כל הכללים שיבטיחו לכם תוצאה מוצלחת במיוחד

14,843 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ריזוטו ערמונים, אגוזים וכרישה. צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף
ריזוטו ערמונים, אגוזים וכרישה. צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן וחמאה בסיר ומאדים בצל וכרישה כ-4 דקות לשקיפות. מוסיפים ערמונים, אגוזים ושום ומטגנים 4 דקות. מוסיפים אורז ומערבבים לציפוי הגרגרים.

2

מוסיפים יין ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין נספג באורז.

3

מוסיפים לסיר ציר רותח, מצקת אחת בכל פעם תוך כדי בחישה, עד שהציר נספג. ממשיכים בפעולה עד שמשתמשים בכל כמות הציר. התהליך אמור להסתיים אחרי כ-25 דקות, כשהאורז עדיין לח.

4

מקפלים פנימה שמנת, מכסים ומניחים ל-5 דקות. מפזרים פרמזן ומגישים.

כללי הריזוטו:

אורז רק עגול ועמילני מזן ארבוריו, הגדל בעמק הפו בצפון איטליה. אורז עגול אחר לא יתאים.
שומן חמאה, שמן זית או שילוב בין השניים.
יין לבן יבש מבשם את הסיר כולו.
ציר הוא זה שמעניק למנה את טעמה, ולכן כדאי להשקיע בהכנתו.
פרמזן (או גבינה אחרת) עוטפת את הגרגרים בטעם ובמרקם הנכונים.
שמנת מתוקה מעשירה מאוד את הטעם וגם מפצה על העדר ציר טעים.
אל תפסיקו לערבב! כדי שהגרגרים יתבשלו אבל ישמרו על מרקם אל-דנטה, צריך לערבב כל הזמן. החדשות הטובות הן שהטרחה שווה!
מתי זה מוכן? מכבים את האש עוד לפני שנגמר המחזור האחרון של הציר, כשהאורז עדיין לח, אפילו עיסתי.