מתכון

שווארמה טלה בענבים שחורים של אייל שני

גרסה נפלאה למנת הרחוב הפופולרית מבשר טלה עסיסי שהושרה יממה במרינדה של ענבים שחורים

יוני 2022
שווארמה טלה של אייל שני (צילום: אילון פז)
שווארמה טלה של אייל שני (צילום: אילון פז)

אם מצרפים למנה ירקות צלויים וטחינה משובחת — אפשר בהחלט לוותר על הפיתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לירקות צלויים:

להגשה:

אופן ההכנה

מתחילים את ההכנות יממה מראש

1

מניחים את בשר הטלה בקערה, מוסיפים את חומרי המרינדה, מכסים ומעבירים למקרר ל 24 שעות.

צולים את הירקות

2

מחממים תנור במצב גריל לטמפ’ הגבוהה ביותר.

3

מניחים את הירקות בתבנית, משמנים אותם בשמן זית, מפזרים מלח ים וצולים 7-6 דקות עד שהירקות משחימים (הם לא צריכים להיות רכים).

צולים את הבשר

4

מחממים היטב פלאנצ’ה או מחבת פסים וצולים את נתחי הבשר כ 4 דקות מכל צד לדרגת מדיום. במהלך הצלייה מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס.

5

כשהבשר מוכן, חותכים כל נתח לרצועות דקיקות ממש כמו שווארמה

מרכיבים את המנה ומגישים

6

יוצקים לכל צלחת 2 כפות טחינה. מסדרים מעל עגבנייה ובצל צלויים ומניחים עליהם את השווארמה החתוכה. מפזרים מעל עגבנייה קצוצה ופלפל חריף קצוץ, יוצקים שמן זית, מפזרים מלח ים ומגישים.