מתכון

שומר ושעועית בובס אפויים בלימון

אנחנו רגילים לחשוב על שעועית כמוקש בטן ששולח אותנו לשינה, אבל כשמשדכים לה פרטנרים פחות כבדים מגלים שיש לה גם צד קליל

ינואר 2021
שומר ושעועית בובס אפויים בלימון של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
שומר ושעועית בובס אפויים בלימון של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים שעועית בשפע מים למשך 12 שעות, באמצע מסננים ומחליפים את המים. בתום ההשריה שוב שוטפים את השעועית ומסננים.

2

מעבירים את השעועית לסיר גבוה, מוסיפים עלי מרווה, תימין, 2 שיני שום שלמות, שפע מים לכיסוי ועוד כמה ס"מ מים מעל. מבשלים כ־50 דקות עד שהשעועית רכה, מוציאים 1/2 כוס ממי הבישול ושומרים בצד. מסננים (ניתן לקצר את הבישול על ידי הוספת 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה).

3

לקראת תום בישול השעועית מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

מעבירים את השעועית לתבנית מרובעת רחבה וגבוהה שוליים, מוסיפים (מעל ובין השעועיות) שומר, שיני שום פרוסות ולימון פרוס. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי ו־2־3 כפות ממי הבישול ששמרנו בצד. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מעבירים לתנור ואופים כ־25 דקות. אם מפלס הנוזלים נמוך מגובה השעועית מוסיפים מעט ממי הבישול. אחרי 25 דקות מסירים את הכיסוי, מוסיפים מיץ לימון ואופים 10־12 דקות נוספות עד שפני התבשיל מזהיבים.