מתכון

שוק טלה בשקדים ובצלים מקורמלים

דצמבר 2018
7 דירוגים
שוק טלה בשקדים ובצלים מקורמלים של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן
שוק טלה בשקדים ובצלים מקורמלים של אבי לוי. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

בשר כבש הוא חומר גלם פופולרי מאוד על שולחן החג. כאן מככבת מנת שוק טלה במרינדה שנצלית בתנור

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים את מרכיבי המרינדה, מושחים את השוק במרינדה, מניחים בתבנית, מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום ואופים כשעתיים עד שהשוק משחימה. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים כמון, סוכר, מלח ופלפל ומערבבים.

3

קולים שקדים במחבת או בתנור עד שהם מזהיבים. מוסיפים את השקדים לבצלים במחבת ומערבבים. מפזרים את תערובת הבצלים על שוק הטלה וצולים בתנור על גריל עוד כ־30 דקות.