מתכון

שוק טלה צלויה עם גזרים וירוקים בגרמולטה הדרים

מרץ 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

שוק טלה שחומה ופריכה היא מנת חג מרשימה במיוחד

. מיץ הגזר מעשיר את הבשר בטעמים מתקתקים, ואלה מתאזנים היטב בזכות עלי הגפן וקליפות ההדרים. רגע לפני ההגשה מפזרים על השוק גרמולטה — תערובת תיבול איטלקית ירקרקה ומרעננת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגרמולטה הדרים:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מברישים שוק טלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית גדולה ועמוקה.

3

מרתיחים בסיר מיץ גזר עם ציר עוף או מים ויוצקים על השוק. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט וגזרים.

4

צולים בתנור כשעה. מוציאים את התבנית ומעלים את הטמפ' ל-190 מעלות.

5

מוסיפים לתבנית תחתיות ארטישוק, קישואים ועלי גפן ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים עוד כ-30 דקות עד לדרגת מדיום-וול.

בסמוך להגשה מכינים גרמולטה

6

מערבבים פטרוזיליה, שום וקליפות הדרים ומפזרים על השוק הצלויה.