מתכון

שטרודל תפוחים ואגוזי לוז

אוגוסט 2020
שטרודל | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו
שטרודל | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו

אמרה וינאית גורסת, שבצק של שטרודל צריך להיות כה דק וענוג עד שאפשר לקרוא דרכו מכתב אהבה

בחרתי במתכון של הנס ברטלה, שמכין שטרודל בהמון אהבה. בצק שטרודל אמיתי נפרש על סדין תחת שולחן ענק. אבל אנחנו נשתמש בעלי פילו משוחים בחמאה. כך או כך יצא נפלא.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.

3

מורחים עלה פילו בחמאה ומפזרים מעט מתערובת פירורי הלחם. מניחים עוד עלה, מורחים חמאה, מפזרים פירורי לחם וחוזר חלילה חמש פעמים.

4

מסדרים במקביל לצלע הארוכה מחצית מכמות מלית התפוחים ומגלגלים לגלילה. מעבירים לתבנית ומניחים עם התפר כלפי מטה. עובדים אותו הדבר עם שאר דפי הפילו והמחצית השנייה של המלית. מורחים בחמאה מומסת.

5

אופים כ-25-22 דקות, מוציאים מהתנור, מורחים שוב ביתרת החמאה המומסת ומצננים.

6

מגישים חם או בטמפ’ החדר ומפודר באבקת סוכר.