מתכון

שטרודל תפוחי אדמה ומוצרלה

הפירה הוא כוכב המאפה, ולכן חשוב שיהיה טעים במיוחד. בורקס תפוחי אדמה למתקדמים

שטרודל תפוחי אדמה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שטרודל תפוחי אדמה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להברשה:

לפיזור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

אופים את תפוחי האדמה כשעה לריכוך.

3

מצננים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים שום, עירית, מלח, פלפל ומוצרלה ומערבבים.

4

‏פורסים את יריעת הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה, מפזרים את הפירה לרוחב העלה בשליש הקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה הדוקה וארוכה. מהדקים את הקצוות. מניחים כך שהתפר מונח על התבנית. מעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות ואפשר לשמור עד 48 שעות או להקפיא.

5

‏מחממים תנור ל-200 מעלות, ומברישים את השטרודל בביצה. מפזרים שומשום ו/או קצח.

6

אופים 30 דקות, עד שהשטרודל מקבל גוון זהוב עמוק. מניחים 5 דקות לפני שניגשים לחיתוך, אחרת השטרודל יתפרק.

גיוונים

  • מתבלים את הפירה בכף חרדל דיז’ון גרגרים.
  • ‏מחליפים את תפוחי האדמה בבטטות.

לגרסה טבעונית: מוותרים על המוצרלה ומוסיפים 100 גרם טופו מגורר.