מתכון

שטרודל תפוחי עץ

דצמבר 2018
3 דירוגים
שטרודל תפוחי עץ של אורית מושקוביץ. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
שטרודל תפוחי עץ של אורית מושקוביץ. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

השטרודל האוסטרי נקרא ברומנית "פלצ'נטה דה מרה", והוא מבוסס על שכבות בצק פילו שעוטפות מלית תפוחים

כאן המתכון מופיע בגרסת פרווה, ללא חמאה. חשוב מאוד לשמן את הבצק בנדיבות כדי שהשטרודל ייצא פריך.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה תפוחים, סוכר וקינמון ומועכים מעט בידיים. מעבירים את התפוחים והנוזלים שהגירו לסיר עם מים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־6 דקות עד שהתפוחים חצי רכים. מסננים ומצננים.

2

משמנים משטח עבודה ופורשים עלה בצק פילו. משמנים את הבצק, מניחים עליו עלה פילו נוסף ומשמנים. מניחים את מלית התפוחים במרכז הבצק, מקפלים את הקצוות פנימה, מגלגלים ומהדקים.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים את השטרודל בתבנית משומנת ומשמנים גם את החלק העליון של השטרודל. אופים 15־20 דקות עד שהשטרודל מזהיב. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.