מתכון

שיפודי במיה

יולי 2020
שיפודי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
שיפודי במיה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כשצולים במיה בתנור או מעל גריל פחמים (ולא מבשלים אותה) היא הופכת פריכה ואין בה טיפת ריריות

כשמשפדים אותה – היא פתאום הופכת נחשקת על ידי הילדים. אם הילדים שלכם חובבי חריף או שהשיפודים מיועדים דווקא למבוגרים, מוסיפים 1/4 כפית צ’ילי גרוס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־ 220 מעלות. מערבבים שמן זית, קליפת לימון, מלח, פלפל, פפריקה וזעתר בקערה רחבה. מוסיפים במיה ומערבבים עד שכל התרמילים נעטפים בשמן המתובל.

2

משפדים את תרמילי הבמיה על 4 שיפודי עץ או מתכת. משעינים את השיפודים על דופנות התבנית כך שהשיפודים יהיו תלויים מעל התבנית ולא מונחים בתוכה (בשיטה זו החלק התחתון של השיפודים אינו מתבשל בנוזלים המופרשים מהבמיה, אלא נצלה אף הוא). מעבירים את התבנית לתנור, צולים 10 דקות, הופכים וצולים 5 דקות נוספות.