מתכון

שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה

אפריל 2019
2 דירוגים
שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

ההשריה גם כובשת מעט את הדג, נותנת לו מרקם מוצק ועסיסי ומקצרת מאוד את זמני הצלייה

חשוב להשרות את הדג במשרה לפחות 3 שעות כדי שכל הטעמים ייספגו. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למשרה

לפיתות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המשרה

1

מניחים בקערה רחבה (שתכיל גם את הדגים) את כל מרכיבי המשרה ומערבבים. מעבירים את הדג לקערת המשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים כ־3 שעות ועד לילה במקרר.

מתבלים את הפיתות

2

מערבבים שמן זית, זעתר, שומשום ופלפל צ'ילי בקערית, חוצים את הפיתות (כך שמתקבלות שתי דסקיות), מושחים את חצאי הפיתות בתערובת השמן, מניחים אותן זו על זו ומשהים כשעה כדי שייספגו את הטעמים.

צולים את הדגים והפיתות

3

מוציאים את הדגים מהמשרה, משפדים על שיפודי במבוק וצולים בגריל פחמים כ־2 דקות מכל צד. במקביל צולים את הפיתות בגריל עד שהן שחומות ופריכות והקצוות מעט חרוכים.

4

מסדרים את השיפודים המוכנים על חצאי הפיתות ומזלפים מעט שמן זית מעל.