מתכון

שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה

ההשריה גם כובשת מעט את הדג, נותנת לו מרקם מוצק ועסיסי ומקצרת מאוד את זמני הצלייה

3,834 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן
שיפודי ילו טייל על פיתה שרופה של שף יחי זינו. צילום: רן בירן

חשוב להשרות את הדג במשרה לפחות 3 שעות כדי שכל הטעמים ייספגו. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למשרה

לפיתות

אופן ההכנה

מכינים את המשרה

1

מניחים בקערה רחבה (שתכיל גם את הדגים) את כל מרכיבי המשרה ומערבבים. מעבירים את הדג לקערת המשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים כ־3 שעות ועד לילה במקרר.

מתבלים את הפיתות

2

מערבבים שמן זית, זעתר, שומשום ופלפל צ'ילי בקערית, חוצים את הפיתות (כך שמתקבלות שתי דסקיות), מושחים את חצאי הפיתות בתערובת השמן, מניחים אותן זו על זו ומשהים כשעה כדי שייספגו את הטעמים.

צולים את הדגים והפיתות

3

מוציאים את הדגים מהמשרה, משפדים על שיפודי במבוק וצולים בגריל פחמים כ־2 דקות מכל צד. במקביל צולים את הפיתות בגריל עד שהן שחומות ופריכות והקצוות מעט חרוכים.

4

מסדרים את השיפודים המוכנים על חצאי הפיתות ומזלפים מעט שמן זית מעל.