מתכון

שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים

אוקטובר 2015
3 דירוגים
שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
שיפודי סלמון בתנור בקראסט גרגרים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

במקום לאפות נתח שלם בקראסט: חתכנו את הסלמון לקוביות, ציפינו אותן בקראסט של שומשום וחרדל ואפינו בצורת שיפודים

כשמתכננים בישול "חם" חייבים לזכור כי הסלמון, כמו כל הדגים, אוהב בישול קצר ככל האפשר, בין אם מדובר בצליה בגריל, אפייה בתנור, בטיגון או אידוי. כאן חתכנו את הסלמון לקוביות, ציפינו בקראסט שומשום ושלחנו לאפייה קצרה בתנור.
את המרינדה לא זורקים – מצמצמים ומגישים כרוטב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה:

לקראסט:

לאפייה בתנור:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה ומשרים:

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים קוביות סלמון, מכסים בניילון נצמד ומקררים 3 שעות לפחות.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את השיפודים ואופים

3

מערבבים שומשום עם זרעי חרדל בקערה. מוציאים את קוביות הסלמון מהמרינדה ומגלגלים בציפוי.

4

נועצים את קוביות הסלמון על שיפודי עץ (רצוי שיפודי יקיטורי), מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן זית.

5

אופים כ-10 דקות עד שהסלמון מוכן.

בינתיים מכינים את הרוטב ומגישים

6

יוצקים את המרינדה לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להסמכה. מגישים עם הסלמון.