ההכנה ארוכה מעט, אבל אם כבר מגלגלים, אפשר להכין כמות כפולה מהניוקי ולהקפיא לפני הבישול במים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים ניוקי כרובית
1
מאדים כרובית עד שהיא מתרככת ומזלג חודר אליה בקלות. מצננים וסוחטים את הכרובית המאודה היטב בחיתול בד. מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מלח ו־2 כפיות שמן זית ומעבדים עד לקבלת תערובת רכה אבל מעט גרגרית (לא צריך להגיע למרקם חלק לגמרי).
2
מוסיפים קמחים ומערבבים במזלג ליצירת "בצק" נוח לעבודה. מגלגלים את הבצק לגלילים בקוטר אצבע וחותכים לניוקי באורך כ־3 ס"מ.
3
מרתיחים מים ומלח בסיר. מבשלים את הניוקי במחזורים קטנים (אחרת הם עלולים להדבק זה לזה) כ־2 דקות עד שהם צפים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
4
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הניוקי המבושלים בשמן זית כ־3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים היטב ומוציאים לצלחת. זהירות - הניוקי מכילים נוזלים והשמן עלול להשפריץ בזמן הטיגון.
מכינים רוטב יוגורט
5
מניחים בסיר יוגורט, שמנת מתוקה, חמאה, שום ומלח ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ־5 דקות. נזהרים שהרוטב לא יגיע לרתיחה, כיוון שהוא עלול להתפרק.
6
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים עלי מרווה במשך כדקה.
7
יוצקים לכל צלחת כמות יפה מהרוטב, מניחים מעליו ניוקי ועלי מרווה מטוגנים ומגישים מיד.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־31 גרם
פחמימות כ־29 גרם
שומנים כ־34 גרם