"הכול התחיל מרעיון להכין בצק על בסיס שמן זית. היו לי בבית שאריות של פלאפל והחלטתי להפוך אותן למילוי של שישברק. מדובר במעין חטיפי שישברק מטוגנים, המוגשים על מצע רוטב קר, קליל ומרענן".
שימו לב: הבצק והמילוי דורשים שעה וחצי של קירור ומנוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי פלאפל
לשישברק
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את מילוי הפלאפל
1
טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים, למעט אבקת אפייה ומלח. מוסיפים אבקת אפייה, מערבבים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. מוסיפים מלח ומערבבים.
מכינים את השישברק
2
מערבבים בקערה קמח, מלח וזעתר. מוסיפים מים ושמן זית בהדרגה ולשים 5 דקות לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר לחצי שעה.
3
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח או במכונת פסטה לעלה דק בעובי כשני מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר כשמונה ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי. מברישים את שולי הבצק במעט מים וסוגרים לחצי סהרון. מוציאים את האוויר ומהדקים היטב.
4
מחממים שמן במחבת ומטגנים את השישברק 3־4 דקות להזהבה.
מכינים את הרוטב
5
מערבבים בקערה יוגורט, לימון כבוש, גרגירי חומוס, כוסברה, מלח, פלפל ושמן זית. מוסיפים את השישברק ומערבבים.
מרכיבים את המנה
6
מעבירים את השישברק עם הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים עלי כוסברה, מזלפים שמן זית ומגישים.