מתכון

שכבות נספרסו שוקולד חלב ובוטנים

ינואר 2016
1 דירוגים
שכבות נספרסו שוקולד חלב ובוטנים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
שכבות נספרסו שוקולד חלב ובוטנים. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

משחק מענג בין מרקמים קראנצ’יים וקטיפתיים ושילוב טעמים מפתיע: שוקולד, בוטנים, קצפת וקפה

השילוב בין קפה לקינוחי גבינה ושמנת הוא קלאסיקה. כאשר משלבים בהם את קפה נספרסו המשובח התוצאה עוצמתית וארומטית במיוחד. שש דרכים לתת זריקת מרץ וסטייל לקינוחי החג שלכם. משחק מענג בין מרקמים קראנצ’יים וקטיפתיים ושילוב טעמים מפתיע: שוקולד, בוטנים, קצפת וקפה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקראמבל:

לגנאש נספרסו בוטנים:

למוס חמאת בוטנים:

לקצפת מוקה:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קראמבל:

1

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לקבלת פירורים גדולים ולחים. מפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

אופים את הקראמבל כ-14 דקות להזהבה ומצננים.

מכינים גנאש נספרסו:

4

מביאים שמנת מתוקה וקפה לרתיחה בסיר ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים בוטנים ומערבבים.

מכינים מוס חמאת בוטנים:

5

מערבבים גבינת שמנת, אבקת סוכר, חמאת בוטנים, קפה ו-3/4 כוס (160 מ”ל) שמנת מתוקה בקערה בעזרת כף לתערובת אחידה.

6

מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד ההרכבה.

מכינים קצפת מוקה:

7

מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.

מרכיבים את המנה:

8

מנחים בכל כוס כף קראמבל, יוצקים מעל 2 כפות גנאש נספרסו. מצננים את הגנאש בכוסות לטמפ’ החדר.

9

מזלפים מוס חמאת בוטנים עד 1/3 גובה הכוסות ומפזרים מעל שוקולד מריר מגורר. מניחים בכל כוס כף קצפת מוקה בצורה חופשית ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים במקרר.