רפרטואר העוגות של כרמן, השכנה ההונגרייה שלנו, היה מאוד מצומצם והוא כלל רק 5 עוגות, אבל כל אחת מהן היתה נפלאה. לעוגה הזאת כרמן קראה פלודני, והיא עשויה שכבות-שכבות של בצק שמרים, שביניהן פרג וריבה. למדתי מכרמן איך להכין אותה עוד כנערה והוספתי רק מעט שוקולד, שיעשיר את המלית.
תבנית בגודל 27×35 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
לפיזור ומריחה
לזיגוג
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
שמים קמח, חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומעבדים 4-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, חלמונים, שמרים, חלב וקליפת לימון ולשים עוד 5 דקות לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את המלית
2
מביאים לרתיחה חלב, חמאה וסוכר ומסירים מהכיריים. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומצננים לטמפ’ החדר.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
מרכיבים את העוגה ואופים
4
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים שליש מהבצק לעלה בגודל התבנית ובעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבנית.
5
מורחים על הבצק חצי מכמות הריבה בעזרת מרית מדורגת ומעליה — חצי מכמות מלית הפרג. מפזרים מעל מחצית מכמות השוקולד. ממשיכים כך עם שאר הבצק, הריבה, המלית והשוקולד ומסיימים בחלק השלישי של הבצק.
מורחים ביצה טרופה ומקשטים
6
טורפים בקערה קטנה ביצה, מים וסוכר ומורחים על פני הבצק. בעזרת מזלג או קיסם מסמנים פסי שתי וערב.
7
אופים כ-40 דקות עד שפני העוגה זהובים מאוד והעוגה יציבה. מצננים, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות. מגישים בטמפ’ החדר.
8
שומרים מכוסה בטמפ’ החדר עד 3 ימים או 5 ימים במקרר.