מתכון

שכבות שמרים, פרג ושוקולד

פברואר 2020
2 דירוגים
שכבות שמרים, פרג ושוקולד. צילום: shutterstock
שכבות שמרים, פרג ושוקולד. צילום: shutterstock

העוגה הזאת עשויה שכבות-שכבות של בצק שמרים, שביניהן פרג, ריבה ומעט שוקולד

רפרטואר העוגות של כרמן, השכנה ההונגרייה שלנו, היה מאוד מצומצם והוא כלל רק 5 עוגות, אבל כל אחת מהן היתה נפלאה. לעוגה הזאת כרמן קראה פלודני, והיא עשויה שכבות-שכבות של בצק שמרים, שביניהן פרג וריבה. למדתי מכרמן איך להכין אותה עוד כנערה והוספתי רק מעט שוקולד, שיעשיר את המלית.

תבנית בגודל 27×35 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לפיזור ומריחה

לזיגוג

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומעבדים 4-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה, חלמונים, שמרים, חלב וקליפת לימון ולשים עוד 5 דקות לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית

2

מביאים לרתיחה חלב, חמאה וסוכר ומסירים מהכיריים. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומצננים לטמפ’ החדר.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

מרכיבים את העוגה ואופים

4

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים שליש מהבצק לעלה בגודל התבנית ובעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבנית.

5

מורחים על הבצק חצי מכמות הריבה בעזרת מרית מדורגת ומעליה — חצי מכמות מלית הפרג. מפזרים מעל מחצית מכמות השוקולד. ממשיכים כך עם שאר הבצק, הריבה, המלית והשוקולד ומסיימים בחלק השלישי של הבצק.

מורחים ביצה טרופה ומקשטים

6

טורפים בקערה קטנה ביצה, מים וסוכר ומורחים על פני הבצק. בעזרת מזלג או קיסם מסמנים פסי שתי וערב.

7

אופים כ-40 דקות עד שפני העוגה זהובים מאוד והעוגה יציבה. מצננים, מפזרים אבקת סוכר וחותכים לקוביות. מגישים בטמפ’ החדר.

8

שומרים מכוסה בטמפ’ החדר עד 3 ימים או 5 ימים במקרר.