מתכון

שניצל בתנור

שניצל בתנור של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)
שניצל בתנור של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ)

הבנות שלי לא הסכימו לוותר על שניצל ואני לא הסכמתי לטגן, ולבסוף קיבלנו את השניצל בתנור, שעד היום הוא המאכל האהוב עליהן

העיקרון הוא לטבול קודם את העוף במרכיב חומצי, שירכך אותו ויעטוף אותו כדי שלא יתייבש. ב- KFC טובלים אותו ברוויון, ההודים משרים ביוגורט ובמזרח התיכון משתמשים במיץ לימון ושמן זית, אבל אפקט הריכוך הכי טוב, לדעתי, מתקבל באמצעות מיונז. אני משתמשת בפילה עוף, שהוא נתח עבה וקטן יחסית, אבל אפשר גם בשניצלים רגילים בתנאי שהם לא משוטחים. במקרה כזה זמן ההכנה עשוי להתארך מעט — לכן הוספתי טווחי זמן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

חומרים ל-8-6 מנות:

לבלילה

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי הבלילה בקערה גדולה ומניחים בתוכה את השניצלים. משרים לחצי שעה (ואפשר עד לילה במקרר).

2

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לחילופין מצטיידים ברשת - כך אין צורך להפוך.

3

מכינים צלחת עמוקה עם פנקו. מצפים את הנתחים ומניחים בתבנית או שתיים. מרססים במעט שמן.

4

אופים 12-10 דקות להזהבה, הופכים ואופים 8-5 דקות נוספות.