מתכון

שניצל כרובית טבעוני

אוגוסט 2017
2 דירוגים
שניצל כרובית. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
שניצל כרובית. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

מי לא אוהב כרובית מטוגנת? כדי לתת לה זווית קצת יותר מעניינת מוסיפים תבלינים הודיים ורוטב עמבה

את פיסות הכרובית שנותרות אחרי פריסת ראשי הכרובית לנתחים פשוט זורקים לשמן ומטגנים עד שהן שחומות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים שפע מי מלח ב-2 סירים גדולים שיכולים להכיל את הכרוביות בשלמותן. חולטים אותן כ-12 דקות עד שהן מתרככות אבל לא מתפרקות. מצננים ופורסים כל כרובית ל-3 פרוסות עבות.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.

3

טורפים בקערה קמח, מי קרח ותבלינים עד לקבלת בלילה אחידה. מערבבים שני סוגי פירורי לחם בצלחת רחבה.

4

טובלים את נתחי הכרובית בבלילה, מעבירים לפירורי הלחם, מצפים משני הצדדים ומטגנים כ-3 דקות. הופכים את הכרובית ומטגנים 4-3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים לצד קרם קשיו או רוטב עמבה (ראו מתכונים מצורפים).

מתכונים על הדרך:

קרם קשיו: תחליף טבעוני למיונז ואפילו ליוגורט (אם מוסיפים לו כמות גדולה יותר של מיץ לימון). קולים 100 גרם קשיו במחבת יבשה על להבה בינונית כ-3 דקות מכל צד. מצננים ומעבירים לקערה מלאה בשפע מים רותחים, מכסים ומשרים כ-10 דקות. מסננים וטוחנים במעבד מזון עם 3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, 1/3 כוס שמן זית ומעט מלח כ-5 דקות עד שמתקבל קרם אחיד, חלק וקטיפתי. אם צריך מוסיפים כף מים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 3 ימים.

רוטב עמבה: מערבבים בקערה כוס מים עם כף גרגירי חילבה טחונים, מעט מלח ו-2 כפות תערובת תבלינים לעמבה (להשיג בחנויות תבלינים). משהים כ-10 דקות ומגישים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד חודש