מתכון

שניצל סושי

יולי 2019
1 דירוגים
שניצל סושי של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
שניצל סושי של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

נתחי חזה עוף משוטחים בפסטו עשיר באגוזים ובעשבים, מגולגלים לרולדה, מצופים כמו שניצל ופרוסים כמו סושי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטו אגוזים

לבלילה

לציפוי

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חוצים את שני חלקי חזה העוף לרוחב כך שמתקבלות 4 פרוסות עבות של חזה. מניחים את הפרוסות על משטח העבודה, מכסים בניילון ומשטחים בעזרת פטיש שניצל לנתחים בעובי 1/2 ס"מ. מניחים בצד.

מכינים פסטו וממלאים

2

טוחנים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם גרגירי. טועמים ומתקנים תיבול.

3

מכסים את משטח העבודה ביריעת ניילון נצמד, מניחים עליה פרוסת חזה עוף, מקפידים להשאיר שוליים חשופים של הניילון (שישמשו אותנו לגלגול חזה העוף לרולדה בהמשך).

4

מורחים שכבת פסטו אחידה בעובי 1/2 ס"מ, מרימים את שולי יריעת הניילון ומגלגלים את חזה העוף לרולדה מהודקת. חוזרים על הפעולה עם יתר פרוסות חזה העוף.

מצפים ומטגנים

5

מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים את חומרי הבלילה ומניחים פירורי לחם בצלחת עמוקה.

6

מצפים כל רולדת עוף בבלילה ואז בפירורי לחם ומעבירים מיד לשמן החם. מטגנים כ-8 דקות עד שהציפוי שחום. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מצננים מעט ופורסים לפרוסות. אוכלים מיד.