מתכון

שפונדרה בקר עם חומוס

ינואר 2019
6 דירוגים
שפונדרה בקר עם חומוס של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
שפונדרה בקר עם חומוס של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

מנת הספיישל של שף איתן ונונו שמלווה אותו כבר 10 שנים - והכי כיף? כמה פשוטה להכנה היא

"מנה שאני מגיש למעלה מעשו, בהתחלה בשאפה בר, בהמשך כספיישל בחלוצים 3 וכיום באירועים פרטיים – סועדים באים במיוחד בשבילה", מספר שף איתן ונונו על מנת השפונדרה והחומוס המפורסמת שלו.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר גדול וצולים את השפונדרה והירקות עד להשחמה. מוסיפים מים עד כיסוי, כוסברה ותבלינים, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך. מוסיפים חומוס וממשיכים לבשל כשעה עד שהוא רך.

2

פורסים את הלחם לפרוסות עבות, מסדרים את הבשר והחומוס על הפרוסות ומוזגים הרבה מהרוטב שנותר מהתבשיל.