מתכון

שקשוקה בטטה ושמנת

דצמבר 2018
3 דירוגים
שקשוקה בטטה ושמנת של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
שקשוקה בטטה ושמנת של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

שקשוקה חלבית עשירה בטעמי בצל ובטטה. הבסיס יכול להיות גם רוטב לפסטה או לרביולי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצלים והבטטות על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב. מקפידים שהירקות לא יישרפו.

2

מוסיפים את השמנת והחלב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

3

מבשלים עד שהבטטה מתרככת והרוטב מצטמצם. מתקנים תיבול אם צריך.

4

שוברים את הביצים אחת אחת על הרוטב ומבשלים לא מכוסה מבלי לערבב עד לדרגת העשייה הרצויה (ניתן גם להכניס לתנור בשלב זה).

5

מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.

6

הצעת הגשה: ניתן להגיש עם בגט קריספי חם.