מתכון

שרימפס סיציליאני של צ'יקטי

דצמבר 2019
3 דירוגים
שרימפס סיציליאני של הצ'יקטי. צילום: דניאל לילה
שרימפס סיציליאני של הצ'יקטי. צילום: דניאל לילה

עגבניות, זיתים, עשבי תיבול, קליפת לימון מגוררת והרבה-הרבה פלפל חריף

זה לא בדיוק רוטב, אלא תיבול מורכב ומענג, שמלווה את השרימפס וגם נספג בפרוסות הלחם הקלויות וממלא אותן בטעם. אם אתם עוד לא מכירים את הפסאטה, עכשיו זה הזמן: רוטב חלק של עגבניות מבושלות, שמשמש בסיס לכל רוטב עגבניות שתרצו להכין.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית עד שהיא מתחילה לעשן. מוסיפים עגבניות שרי וצולים 4-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתבקע. מתבלים במלח, פלפל ותימין, מוסיפים פסאטה, מערבבים ומכבים את האש.

2

מחממים מחבת נוספת עם 2 כפות שמן זית עד שהשמן מתחיל לעשן. מתבלים שרימפס במלח ופלפל וצולים במחבת כדקה מכל צד עד הזהבה. מוסיפים שום פרוס, שום קונפי, זיתים, אורגנו ופלפל חריף ומטגנים כדקה עד שהשום מזהיב קלות.

3

יוצקים יין לבן ומבשלים דקה נוספת לאידוי האלכוהול. מוסיפים את תכולת המחבת הראשונה, את כל עשבי התיבול וקליפת לימון מגוררת ומבשלים כדקה נוספת לאיחוד טעמים. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל שאטה ומערבבים היטב.

להגשה

4

מניחים בצלחת הגשה קרעי לחם קלוי ויוצקים עליו את תכולת המחבת. מוסיפים פלפל חריף קלוי ומזלפים שמן זית.