מתכון

תאנים ממולאות

השפים הירושלמים משה ורוני בסון מלקטים חומרי גלם מקומיים ומכינים מהם מעדנים לא שגרתיים

דצמבר 2018
תאנים ממולאות של השפים משה ורוני בסון. צילום: יעל הרמן | סטיילינג: מיכל סמואלס
תאנים ממולאות של השפים משה ורוני בסון. צילום: יעל הרמן | סטיילינג: מיכל סמואלס

טיפ: לגרסת פרווה ניתן להחליף את חזה העוף ב-300 גר' פטריות טריות, קצוצות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לרוטב

אופן ההכנה

למלית

1

מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את קוביות חזה העוף והתבלינים ומערבבים במהירות על אש גבוהה, עד שבשר העוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.

לתאנים

2

חותכים את התאנים בכ-¾ גובהן, מרוקנים כחצי מבשר התאנה והופכים את החלק העליון ל"כובע" קטן (בדבלים: פותחים את הדבלים בחתך צד קטן). ממלאים את התאנים במילוי ומסדרים אותן על מגש אפייה בעל שוליים גבוהים או בסיר שניתן לאפות בו בתנור.

לרוטב

3

במחבת שבה הוכנה המלית ממסים את רסק התמרהינדי, יוצקים את המים, מתבלים ומביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין. יוצקים את הרוטב על התאנים ומכניסים לתנור חם לכ־25 דקות, עד התרככות. מגישים חם, ומקשטים בגרגירי רימון.