מתכון

תבשיל אורז וחומוס עם כרובית

לבצל המטוגן האופייני למג'דרה מוסיפים כרובית צלויה ושקדים פריכים

יוני 2021
תבשיל אורז וחומוס עם כרובית של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
תבשיל אורז וחומוס עם כרובית של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרובית:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים את הכרובית:

2

חולטים כרובית במי מלח רותחים 10 דקות ומסננים. מתבלים ומזלפים מעל מעט שמן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים את הכרובית כ 25 דקות עד הזהבה.

במקביל מכינים את האורז:

3

מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים חומוס, אורז, בהראט ומלח ויוצקים 3/4 כוסות מים (אפשר להשתמש במי הבישול של החומוס). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ 10 דקות נוספות עד שהאורז מבושל לגמרי.

מגישים:

4

מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים כרובית צלויה, מפזרים שקדים ומגישים חם.