מתכון

תבשיל בורגול, מש וחומוס

מג'דרה דור שלישי: בורגול על תקן האורז, מש בתפקיד העדשים ושאלוטס מקורמלים במקום הבצל

20,232 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
תבשיל בורגול, מאש וחומוס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
תבשיל בורגול, מאש וחומוס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לתבשיל:

לבצלצלים מקורמלים:

אופן ההכנה

מכינים את השעועית:

1

מבשלים מאש בסיר עם הרבה מים כ-20 דקות או עד לריכוך. מסננים.

במקביל מקרמלים בצלים:

2

מחממים במחבת שמן וחמאה. מוסיפים בצלצלים, מכסים ומאדים על להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך. מסירים את הכיסוי ומבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מתאדים והבצלים מקבלים זיגוג קרמלי זהוב-חום.

מכינים את התבשיל:

3

מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומאדים חצי דקה. מוסיפים בורגול ומערבבים כך שנעטף בשמן.

4

מוסיפים את המאש, חומוס, מלח ומים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-30 דקות.

5

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים בצלים ומגישים.