מתכון

תבשיל בקר ושורשים

מרץ 2020
3 דירוגים
תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל. צילום: תומר טל
תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל. צילום: תומר טל

שפים מבשלים בבית: תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון מכין תבשיל בשר, תפוחי אדמה ושורשים ביין אדום ומרווה

את התבשיל אפשר להכין ממגוון רחב של נתחי בקר: זנב שור, שפונדרה, צוואר או כתף, מה שמוצאים אצל הקצב.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים שמן זית, מרווה, וגרגירי פלפל שחור בסיר רחב ומחממים דקה. מוסיפים בשר וצורבים כ-5 דקות מכל צד מעל להבה בינונית או עד שהבשר משחים.

2

מוסיפים ירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, סלרי, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי, צורבים כל ירק 4-3 דקות תוך ערבוב עדין לפני שמוסיפים את הירק הבא.

3

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כ-2 דקות עד שהוא עוטף את כל הירקות והבשר. מוסיפים יין אדום ומקרצפים מעט את המשקעים מתחתית הסיר. מבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה ומוסיפים מים חמים לכיסוי כל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

4

כשהנוזלים בסיר מפסיקים לרתוח ומבעבעים בעבוע עדין, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף או מכסה הסיר. מבשלים כ-4 שעות. בחצי השעה האחרונה מסירים את הכיסוי. את 4 שעות הבישול אפשר גם לעשות בתנור אלא שאז מסירים את הכיסוי רק ב-20 דקות האחרונות.