מתכון

תבשיל בקר ושורשים

שפים מבשלים בבית: תומר טל ממסעדת ג'ורג' וג'ון מכין תבשיל בשר, תפוחי אדמה ושורשים ביין אדום ומרווה

88,399 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל. צילום: תומר טל
תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל. צילום: תומר טל

את התבשיל אפשר להכין ממגוון רחב של נתחי בקר: זנב שור, שפונדרה, צוואר או כתף, מה שמוצאים אצל הקצב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים שמן זית, מרווה, וגרגירי פלפל שחור בסיר רחב ומחממים דקה. מוסיפים בשר וצורבים כ-5 דקות מכל צד מעל להבה בינונית או עד שהבשר משחים.

2

מוסיפים ירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, סלרי, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי, צורבים כל ירק 4-3 דקות תוך ערבוב עדין לפני שמוסיפים את הירק הבא.

3

מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כ-2 דקות עד שהוא עוטף את כל הירקות והבשר. מוסיפים יין אדום ומקרצפים מעט את המשקעים מתחתית הסיר. מבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה ומוסיפים מים חמים לכיסוי כל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

4

כשהנוזלים בסיר מפסיקים לרתוח ומבעבעים בעבוע עדין, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף או מכסה הסיר. מבשלים כ-4 שעות. בחצי השעה האחרונה מסירים את הכיסוי. את 4 שעות הבישול אפשר גם לעשות בתנור אלא שאז מסירים את הכיסוי רק ב-20 דקות האחרונות.