מתכון

תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין

פברואר 2019
2 דירוגים
תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
תבשיל כרוב אדום ולבן עם כרשות, שורשים ויין של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

תבשיל פשוט שעושה המון רושם, וגם עשיר מאוד בטעמים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מעבירים את האורז שהושרה לבד חיתול קשור.

2

מחממים שמן בסיר רחב (סוטאז') המתאים גם לתנור ומוסיפים בצל, כרשה, שורש סלרי, שורשי פטרוזיליה, גזרים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, ראש שום חצוי, עשבי תיבול, כרובים, מלח ופלפל. צורבים את הירקות על אש בינונית 5־3 דקות. מוסיפים לסיר ציר ירקות ויין לבן ומרתיחים.

3

מניחים את בד החיתול הקשור עם האורז בין הירקות ומוודאים שהנוזלים מכסים את האורז. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים. מכסים את הסיר.

4

מעבירים את הסיר לתנור לכשעה. פותחים את הסיר מדי פעם ומוודאים שהאורז בתוך הנוזלים. כ־5 דקות לפני סוף הבישול מגביהים את הטמפרטורה ל־200 מעלות, מסירים את המכסה ונותנים לירקות להשחים מעט.