מתכון

תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים

יוני 2019
1 דירוגים
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

מה שנחמד במנה הזו זה שהיא תעבוד גם כסלט קר למנה ראשונה וגם בתוך כריך עם בשר קר, חרדל ומיונז

כרוב מתוק-חמוץ הוא תוספת מאוד נפוצה במזרח אירופה, המוגשת לרוב עם נקניקיות דשנות או צלי בשר. כאן הוא עובר שדרוג והתאמה למטבח המקומי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים חמאה במחבת רחבה ועמוקה.

2

מוסיפים כרוב, תפוחים וציפורן ומערבבים היטב.

3

מאדים על להבה בינונית כ-4 דקות עד שהכרוב נובל מעט. מדי פעם מערבבים.

4

מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב (צבעו של הכרוב יתבהר). מכסים, מנמיכים להבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.

5

מתבלים במלח ופלפל לבן, מכסים שוב ומבשלים עוד כ-20 דקות או עד שהכרוב רך לגמרי. מתקנים תיבול ומגישים. התבשיל נשמר במקרר 5-4 ימים.