מתכון

תבשיל כתף טלה של שף ארז קומרובסקי

פברואר 2020
4 דירוגים
כתך טלה. צילום: shutterstock
כתך טלה. צילום: shutterstock

בשר הטלה מתבשם כאן בשפע תבלינים ומתבשל שעות ארוכות עד שהוא רך כחמאה ומתפרק כמעט מעצמו לחוטי בשר דקיקים ועשירים בטעם

את התבשיל אפשר לאכול כפי שהוא – או לאפות את הבשר לתוך לחמניות תבשיל טלה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים מלבד המלח. מורחים את כתף הטלה בשמן זית ומתבלים בתבלינים הכתושים ובמלח.

2

מחממים סיר ברזל (שמתאים גם לתנור) על להבה גבוהה וצורבים את כתף הטלה 4-3 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

מוסיפים לסיר בצלים ומטגנים 7-6 דקות להזהבה קלה. מחזירים לסיר את כתף הטלה, מוסיפים 1/2 ליטר מים חמים ומלח ומביאים לרתיחה.

5

מכסים ומעבירים לתנור. אופים כ-3 שעות עד שהבשר רך ומתפורר.

6

אוכלים חם או מצננים ומפרקים את הבשר לחתיכות קטנות בעזרת הידיים (אין צורך בסכין, הטלה רך מאוד בשלב זה).